• Plavanje - celoletni program

 • Telovadba za otroke

 • MIni Balet

 • Eko Tabor KOLPA

 • Poletne počitnice za otroke

 • Aktivne počitnice

 • Praznovanje rojstnega dne

 • INTENZIVNI TEČAJ PLAVANJA

smucanje tecaj1

SEZONA počitnic je tukaj!

Poletne počitnice ob reki Kolpi, na eko taboru. Prideš?. 

Mini TOP ponudba

 

 

POLETNI tabori

v juniju, juliju in avgustu 2019

Šport in vzgoja predšolskih otrok
Petek, 11 Oktober 2013

telovadba mini sport

Telovadba za otroke ali športna vzgoja majhnih otrok je nenehen proces pridobivanja znanja ter razvijanja sposobnosti.
Športna vzgoja majhnega otroka vzgaja in ga nauči, da se bo v zrelosti in starosti v prostem času ukvarjal s športom. Z zdravim načinom življenja bo tako lahko skrbel za dobro počutje, zdravje in vitalnost.


Starši, vzgojitelji, učitelji, trenerji in vsi tisti, ki se kakorkoli ukvarjamo s predšolskimi otroki, jih lahko namreč spodbujamo h gibanju, jim omogočimo kakovostno športno vzgojo, usmerjamo v različne športne panoge in tako pozitivno vplivamo na njihov celostni razvoj.
Zavedati se moramo, da je zgodnja usmerjenost otrok v gibanje in raznovrstne aktivnosti skupaj s starši osnova za kasnejše ukvarjanje s športom. Otrok že zelo zgodaj prevzame navade svojih staršev in se jih drži, tudi ko odraste.

Družina oz. starši dajejo zgled otrokom kako pomembna je športna vzgoja. Starši lahko otroka nenehno spodbujajo h gibanju, s tem pa mu lahko omogočijo, da sprejme šport kot vrednoto. Žal športna vzgoja otrok v vsakdanjem življenju ni več tako zelo prisotna. Pomembnejša je igra sedenja za računalnikom, televizorjem, playstationom, ...

V posameznikovem razvoju obdobji poznega otroštva in mladostništva zaznamujejo številne in pomembne spremembe. Obdobje poznega potroštva traja od otrokovega 6. leta dalje. V tem razvojnem obdobju poznega otroštva postajajo vrstniki vse bolj pomemben dejavnik v otrokovem socialnem življenju. Otroci vse več časa preživljajo z vrstniki in tako je lahko povezovanje v športne dejavnosti tudi medsebojno druženje med vsrtniki. 

Športna vzgoja otrok naj ne bo le predmet v osnovnih šolah, ampak naj bo prisotna tudi doma. Skupaj z otrokom načrtujte skupne družinske popoldneve ali dneve, vikende in počitnice s športnimi vsebinami (npr.: družinski izleti, kolesarjenje, smučanje in sankanje, hoja, rolanje ali drsanje, vodne aktivnosti ,...). Igre, ki se jih igrate z otrokom naj bodo zanimive in čim manj tekmovalnega značaja!
Če otroku nenehno preprečujemo gibanje, mu ustavljamo (blokiramo) možgane in zaviramo celostni razvoj! Otroku čim večkrat pomagajte, da se giblje!

 

Add comment


Security code
Refresh

Mini Novice

 • Celoletno plavanje - rekreacija 6-9 let
  Write on Torek, 17 September 2019 ➡️ Celoletno plavanje - bazen Šentvid pri Stični, prosti sta še dve mesti. Termin: petek, od 18.30 - 19.30, rekreacijko plavanje za otroke od 6 - 9 let.   Preberi vse
  Obvestilo - spletna stran
  Write on Torek, 17 September 2019 ... dragi starši, oz. vsi, ki nam pošiljate prijave, vprašanja, ... sporočamo, da nas - v kolikor v nekaj dneh ne dobite našega odgovora, pokličete ali poskusite ponovno kontaktirati, kajti... Preberi vse
 • Urniki - vodena vadbe
  Write on Torek, 17 September 2019 Urniki za celoletne vodene vadbe so razpisani tukaj >>>  Preberi vse
  DELO!
  Write on Torek, 17 September 2019 Če ti je všeč delo z otroki, rad plavaš, smučaš in se družiš z otroki, potem nas kontaktiraj na info@minisport.si ali na 031 877 754.  Preberi vse

Mini galerija

Spletno mesto za namen izboljšave naprednejšega delovanja uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen? Več o uporabi piškotkov na naši strani in kako jih izbrisita si preberite v politiki zasebnosti.

Sprejmem piškotke s te strani.

EU Cookie Directive Module Information