• Plavanje - celoletni program

 • Telovadba za otroke

 • MIni Balet

 • Eko Tabor KOLPA

 • Poletne počitnice za otroke

 • Aktivne počitnice

 • Praznovanje rojstnega dne

 • INTENZIVNI TEČAJ PLAVANJA

smucanje tecaj1

SEZONA počitnic je tukaj!

Poletne počitnice ob reki Kolpi, na eko taboru. Prideš?. 

Mini TOP ponudba

 

 

POLETNI tabori

v juniju, juliju in avgustu 2019

PRIPOROČAMO: HOJA Z BOSIMI NOGAMI ♥
Sobota, 13 Februar 2016

hoja bosa

HOJA Z BOSIMI NOGAMI?

1. PREPREČUJE PLOSKA STOPALA.

Od 60 do 70 % otrok ima ploska stopala. To je razvojna težava celega naroda. Vsi otroci se rodijo s ploskimi stopali. Stopalni loki nastaja postopoma, ko se razvijejo podporne vezi in mišice v podplatih. Izoblikujejo se v obdobju do našega šestega leta. Stopala pa najbolj krepi bosonog otrok.
2. JE NARAVNA MASAŽA STOPALA V človekovih stopalih je približno 7800 živčnih končičev. Na podplatih so akupunkturne točke, ki delujejo na vse organe in tkiva v telesu.
3. OMOGOČA OZEMLJITEV Zemlja je naraven vir elektronov in subtilnih električnih polj, ki so nujna za delovanje imunskega sistema, cirkulacijo, uskladitev bioritma in drugih fizioloških procesov. Ozemljitev je preprosto to, da smo v neposrednem stiku s tlemi. Med stopalom in tlemi ni nobene blokade.


4. SPODBUJA MOŽGANSKO DEJAVNOST Hoja brez obuvala spodbuja rast dodatnih povezav med nevroni. Delovanje možganov se zmanjša, če jih prikrajšamo za senzorični odgovor bosih stopal, ko so v neposrednem stiku s površino.
5. RAZVIJA OSEBNOSTNE LASTNOSTI Hoja in tek nam izostrujeta duha, večata kreativnost, spodbujata vztrajnost, navajata na reševanje težav, večata ustvarjalnost in koncentracijo, manjšata miselne blokade. Med hojo prek možganov razgibavamo celo vrsto mišic. Fizik Feldenkrais meni, da to spodbuja tudi tiste predele možganov, ki usmerjajo čutne zaznave, občutke, misli, zlasti pa središča za asociativno mišljenje. To so tista središča, ki nam pošiljajo dobre zamisli.
6. ODPRAVLJA STRES Na stopalu je točka K1. Je začetna točka ledvičnega meridiana. Čez to točko se v tla sproščajo elektroni. Točke se lahko nežno dotikamo in s tem pri otroku zbujamo občutek varnosti. Če je otrok poln energije, ga sezujte, da se elektroni sprostijo v okolje, in otrok se bo umiril.
Ali drži?
1. Otrok bo imel mrzle noge in se bo prehladil. Ne drži. Glavni vzrok mrzlih nog je slaba cirkulacija. Bose noge nam omogočajo dobro termoregulacijo.
2. Otrok se bo poškodoval. Ne drži. Ugotovili so, da imajo bosonogi otroci manj deformirano nogo, večjo prožnost stopala, manj poškodb ...
3. Otroka boli. Ne drži. V primerjavi s stegnom imamo v podplatih za 600 % nižji prag bolečine.
4. Če si bos, si videti reven. Ne drži. S tem izkazuješ ozaveščenost in podučenost ter premaguješ predsodke.
Majhen otrok se, ko to zna in zmore, sezuva. Kaj naredimo mi? Vztrajno mu natikamo čevlje ali copate. Otrok vlaga vso svojo energijo in voljo v to, da se nauči hoditi. Ko shodi, želi hoditi. Kaj naredimo mi? Privežemo ga v najmodernejši otroški voziček in gremo na sprehod. Za koga je to sprehod in kdo hodi? 

 

Add comment


Security code
Refresh

Mini Novice

 • Celoletno plavanje - rekreacija 6-9 let
  Write on Torek, 17 September 2019 ➡️ Celoletno plavanje - bazen Šentvid pri Stični, prosti sta še dve mesti. Termin: petek, od 18.30 - 19.30, rekreacijko plavanje za otroke od 6 - 9 let.   Preberi vse
  Obvestilo - spletna stran
  Write on Torek, 17 September 2019 ... dragi starši, oz. vsi, ki nam pošiljate prijave, vprašanja, ... sporočamo, da nas - v kolikor v nekaj dneh ne dobite našega odgovora, pokličete ali poskusite ponovno kontaktirati, kajti... Preberi vse
 • Urniki - vodena vadbe
  Write on Torek, 17 September 2019 Urniki za celoletne vodene vadbe so razpisani tukaj >>>  Preberi vse
  DELO!
  Write on Torek, 17 September 2019 Če ti je všeč delo z otroki, rad plavaš, smučaš in se družiš z otroki, potem nas kontaktiraj na info@minisport.si ali na 031 877 754.  Preberi vse

Mini galerija

Spletno mesto za namen izboljšave naprednejšega delovanja uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen? Več o uporabi piškotkov na naši strani in kako jih izbrisita si preberite v politiki zasebnosti.

Sprejmem piškotke s te strani.

EU Cookie Directive Module Information