• Plavanje - celoletni program

 • Telovadba za otroke

 • MIni Balet

 • Eko Tabor KOLPA

 • Poletne počitnice za otroke

 • Aktivne počitnice

 • Praznovanje rojstnega dne

 • INTENZIVNI TEČAJ PLAVANJA

smucanje tecaj1

SEZONA počitnic je tukaj!

Poletne počitnice ob reki Kolpi, na eko taboru. Prideš?. 

Mini TOP ponudba

 

 

POLETNI tabori

v juniju, juliju in avgustu 2019

Smučarska oprema
Četrtek, 17 Oktober 2013

smucarska oprema

Kakšna je pravilna izbira smučarske opreme za otroka?

Pri učenju smučanja ima pomembno vlogo smučarska oprema, ki omogoča udobno, varno, sproščeno smučanje ter možnost napredovanja pri osvajanju novih gibalnih vsebin. Zato je potrebno priskrbeti otrokom pravilno smučarsko opremo. Ker nakup nove smučarske opreme predstavlja velik finančni zalogaj, je cenovno ugodnejša rešitev nakup rabljene opreme na spletnih portalih ali na smučarskih sejmih, kjer je pogosto velika izbira sodobne, še ne dotrajane opreme, ki mora biti kupljena (izbrana) tako, da bo otroku ustrezala glede na njegovo velikost, težo in znanje.


SMUČI: Velikost smuči naj bo usklajena z velikostjo otroka, otrokom naj smuči segajo do brade, lahko še malo manj, sploh če je otrok čisti začetnik. Krajše smuči otrokom omogočajo lažje vrtenje in navezovanju prvih zavojev. Smuči morajo biti pripravljene, imeti dovolj ostre robnike in ustrezno impregnirane.
SMUČARSKI ČEVLJI: Naj bodo primerno veliki, od 0,5 - 1 številke večji od velikosti otrokovega nogice. Po možnosti naj imajo smučarski čevlji izražen rahel naklon, ki bo omogočal otroku vzpostavljaje ustreznega ravnotežnega položaja pri učenju novih spretnosti na smučeh.
SMUČARSKE PALICE: Naj bodo primerno visoke in naj segajo do višine 90 stopinj pokrčene roke v komolcu. Otroci – začetniki pa palic za učenje smučanja ne potrebujejo.
SMUČARSKA OBLEKA; Naj bo dovolj velika (pretesna obleka otroka zelo ovira pri gibanju), nepremočljiva, po možnosti iz dveh delov (bunda, hlače), primerno topla in zračna.

VARNOSTNA ČELADA: Je obvezen del smučarske opreme in naj se trdno prilega glavi, biti mora dobro zaprta.

SMUČARSKE ROKAVICE: Naj bodo dovolj tople, za otroke so bolj prepričljive rokavice na en prst (palec), otrok ji lažje natika in so tudi toplejše. Predvsem pa naj bodo vodoodporne in ne prevelike, da otrokom ne lezejo iz rok.
SMUČARSKA OČALA: Naj bodo izdelana iz upogljive plastike, z elastiko in dobrim zračenjem, varujejo naj pred soncem

Izposojo smučarske opreme za otroke izposojamo tudi v Mini Športu. Kontaktirajte nas za več informacija na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Comments   

0 #2 Mija Mini Sport 2016-09-28 07:41
Pri učenju smučanja, oz. pri prvih korakih otroci še ne potrebujejo smučarskih očal, saj jih pri učenju motijo. Kasneje, ko otrok že dobro obvlada smučarske zavoje in že razvija neko hitrost, pa je pomembno, da se "usedejo" v čelado in da imajo dvojna stekla.
Predlagamo, da jih kupujete skupaj s čelado.
Quote
+1 #1 ana 2016-09-28 07:35
Ali je pri očallih pomembno samo to? Ker cenovni razpon je precej velik.
Quote

Add comment


Security code
Refresh

Mini Novice

 • VPIS v novo plavalno sezono
  Write on Ponedeljek, 03 Junij 2019 NOVA PLAVALNA SEZONA 2019/2020: Odprte so že prijave za novo plavalno sezono na bazenu Draga Ig, od konca septembra 2019 dalje. Prednosti naše vodene vadbe plavanja: * omejene število otrok *... Preberi vse
  NOV poletni tabor: Pustolovščina Zlatega meča
  Write on Sreda, 08 Maj 2019 NOVO: Akcijska pustolovščina - POČITNIŠKI TABOR Tabor za vse pustolovke in pustolovce, ki si želijo izkusiti nepozabne dogodivščine v divjini narave! Zlati meč: Obstaja legenda, da so ga... Preberi vse
 • Eko tabor Kolpa 2019
  Write on Petek, 29 Marec 2019 100% doživetje za otroke!     100% doživetje v naravi from Mini Šport on Vimeo. Preberi vse
  Obvestilo ...
  Write on Sreda, 03 April 2019 ... dragi starši, oz. vsi, ki nam pošiljate prijave, vprašanja, ... sporočamo, da nas - v kolikor v nekaj dneh ne dobite našega odgovora, pokličete ali poskusite ponovno kontaktirati, kajti... Preberi vse

Mini galerija

Spletno mesto za namen izboljšave naprednejšega delovanja uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen? Več o uporabi piškotkov na naši strani in kako jih izbrisita si preberite v politiki zasebnosti.

Sprejmem piškotke s te strani.

EU Cookie Directive Module Information