• Plavanje - celoletni program

 • Telovadba za otroke

 • MIni Balet

 • Eko Tabor KOLPA

 • Poletne počitnice za otroke

 • Aktivne počitnice

 • Praznovanje rojstnega dne

 • INTENZIVNI TEČAJ PLAVANJA

smucanje tecaj1

SEZONA počitnic je tukaj!

Poletne počitnice ob reki Kolpi, na eko taboru. Prideš?. 

Mini TOP ponudba

 

 338€*

 

SMUČARSKE  POČITNICE 
Pohorje, 17.-21.2.2020

 

 

Telovadba otrok

Športna vzgoja otrok

telovadba_otrokŠportna vzgoja majhnih otrok je nenehen proces pridobivanja znanja ter razvijanja sposobnosti.

Športna vzgoja majhnega otroka vzgaja in ga nauči, da se bo v zrelosti in starosti v prostem času ukvarjal s športom. Z zdravim načinom življenja bo tako lahko skrbel za dobro počutje, zdravje in vitalnost.

Starši, vzgojitelji, učitelji, trenerji in vsi tisti, ki se kakor koli ukvarjamo s predšolskimi otroki, jih lahko namreč spodbujamo h gibanju, jim omogočimo kakovostno športno vzgojo, usmerjamo v različne športne panoge in tako pozitivno vplivamo na njihov celostni razvoj.

Zavedati se moramo, da je zgodnja usmerjenost otrok v gibanje in raznovrstne aktivnosti skupaj s starši osnova za kasnejše ukvarjanje s športom. Otrok že zelo zgodaj prevzame navade svojih staršev in se jih drži, tudi ko odraste.

Družina oz. starši dajejo zgled otrokom kako pomembna je športna vzgoja. Starši lahko otroka nenehno spodbujajo h gibanju, s tem pa mu lahko omogočijo, da sprejme šport kot vrednoto. Žal športna vzgoja otrok ni več tako zelo prisotna, saj je sedaj igra sedenje za računalnikom, televizorjem, playstationom, ...

Športna vzgoja otrok naj ne bo le predmet v osnovnih šolah, ampak naj bo prisotna tudi doma. Skupaj z otrokom načrtujte skupne družinske popoldneve ali dneve, vikende in počitnice s športnimi vsebinami (npr.: družinski izleti, kolesarjenje, smučanje in sankanje, hoja, rolanje ali drsanje, vodne aktivnosti ,...). Igre, ki se jih igrate z otrokom naj bodo zanimive in čim manj tekmovalnega značaja!

Če otroku nenehno preprečujemo gibanje, mu ustavljamo (blokiramo) možgane in zaviramo celostni razvoj! Otroku čim večkrat pomagajte, da se giblje!


Razvoj in vzgoja predšolskih otrok

 

Otrok se v prvih sedmih letih življenja močno razvija in raste. Za otrokov razvoj je pomembno, da že v predšolskem obdobju izvaja najrazličnejše gibalne dejavnosti in se seznanja z različnimi športnim zvrstmi.

V prvih nekaj letih razvoja se otrok nauči hoditi in teči. Zaradi pridobivanja izkušenj na tem področju in izpopolnjevanja svojih spretnosti, ima predšolski otrok zelo veliko potrebo po gibanju. Predšolski otroci med drugim in sedmim letom poleg osnovnih gibalnih sposobnosti, razvijajo gibalne spretnosti, motorične spretnosti in navade.

Pri motoričnem razvoju predšolskih otrok v obdobju do 7. leta prihaja do številnih težav z usklajevanjem gibov, ki še niso natančni in usklajeni. Za razvoj otrok teh starosti je najprimerneje, da so na vadbi, kjer imajo veliko različnih gibanj:
plazenje plezanje stopanje na višjo podlago skakanje tek, hoja in spremembe smeri v gibanjih.

S takim gibanjem otrok pridobiva na motoričnem razvoju. Vsekakor šele v šolski dobi (od 7. leta dalje) lahko otroka začnete trenirati skozi igro, seveda pa je pred tem vsekakor potrebno prisluhniti njegovim željam.

 


 

Aktivna igra je za otroke pomembna!

igra_otrokVse vrste iger, od fantazijskih do »divjaških« iger, imajo ključno vlogo pri razvoju otrok. Otroci doživljajo svet in svet drugih, skozi igro. To je primarna dejavnost, ki spodbuja spretnosti, ki so potrebne skozi celo življenje. Če je otrokom igra odvzeta, bo otrok trpel tako sedaj kot v prihodnosti. Z ustrezno igro, imajo otroci najboljše možnosti, da se razvijejo in postanejo zdrave ter srečne osebe.

Spodbujanje aktivne igre in sodelovanje pri športnih dejavnostih je bistvenega pomena za otroke. Zakaj?
Ker je v današnjem svetu manj možnosti za aktivno igro kot v preteklosti – manj je urbanih igralnih prostorov, manj šolskih ur za igro in šport, manj prijateljev, ki bi se igrali skupaj na domačem igrišču. Vse to prispeva k sedečemu način življenja mladih in vodi do težav, kot so debelost in neaktivnost v socialnem svetu.

Aktivna igra ima takojšnje koristi, kot so kardiovaskularni fitnes, in dolgoročne koristi, vključno z zdravim načinom življenja in boljše telesne, intelektualne in socialne spretnosti.Igra razvija možgane.Telesna dejavnost izboljšuje mišični nadzor in koordinacijo, moč in vzdržljivost, ter lahko spodbujajo zmanjšanje telesnih maščob in ureditev telesne temperature. Igra je učinkovito strateško učenje, tako na prostem kot v šoli.

Tveganje za razvoj metaboličnega sindroma in s tem številne aterosklerotične bolezni srca in ožilja izvirajo iz neustreznega življenjskega sloga, ki ga posameznik gradil od otroških let. Procesi ateroskleroze, sladkorne bolezni tipa 2 itd. se začenjajo že v otroštvu in mladostništvu, torej v oblikovanju temeljnih življenjskih vrednot in navad (Škof, 2010).

Glede na prostor in sredstva, otroci povečajo telesni razvoj skozi igro, ki temelji na telesnem gibanju. Gradijo mišično moč in lahko razvijejo navade in interese, ki so osnova za zdrav način življenja.
V kolikor odrasli omejujejo otrokovo dejavnost in jim je igra omejena, otrokom postaneta pomembna "čips in sedežna". Takšen način preživljanja prostega časa s televizijo in računalnikom pa ne spodbuja interakcij in misli.

 

Mini Novice

 • Obvestilo - spletna stran
  Write on Torek, 17 September 2019 ... dragi starši, oz. vsi, ki nam pošiljate prijave, vprašanja, ... sporočamo, da nas - v kolikor v nekaj dneh ne dobite našega odgovora, pokličete ali poskusite ponovno kontaktirati, kajti... Preberi vse
  Urniki - vodena vadbe
  Write on Torek, 17 September 2019 Urniki za celoletne vodene vadbe so razpisani tukaj >>>  Preberi vse
 • DELO!
  Write on Torek, 17 September 2019 Če ti je všeč delo z otroki, rad plavaš, smučaš in se družiš z otroki, potem nas kontaktiraj na info@minisport.si ali na 031 877 754.  Preberi vse
  Smučanje: akcijska cena podaljšana
  Write on Nedelja, 12 Januar 2020 Smučarske počitnice MB Pohorje, akcijske cena podaljšana do vključno 20.1.2020 http://www.minisport.si/pocitnice-za-otr…/smucarskepocitnice Preberi vse

Mini galerija

Spletno mesto za namen izboljšave naprednejšega delovanja uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen? Več o uporabi piškotkov na naši strani in kako jih izbrisita si preberite v politiki zasebnosti.

Sprejmem piškotke s te strani.

EU Cookie Directive Module Information